top of page

5 Kruiden voor een stralende huid

Allereerst: een stralende huid begint van binnenuit er is niets dat jij kan smeren dat een slechte huid zal verbeteren zonder negatieve effecten te hebben op de rest van jouw lichaam en gezondheid.Ik gebruik nu geen huidverzorging en de enige "make-up" die ik draag is wimperverf.

Om een ✨ stralende ✨ huid te krijgen, moet jij jouw:

1. Darm gezondheid optimaliseren

2. Hormonen balanceren

3. Stressniveaus verlagen


Dit komt samen met het hebben van een gelukkige lever, schildklier en voldoende micronutriënten om collageen op te bouwen en onregelmatigheden te helen.🌱 Kliswortel / grote klis : reinigt de levers, ontgift de darmen, herstelt het darmflora, vermindert stress, helpt bij het genezen van hormonale disbalans. De lever en de darmen hebben een enorme invloed op jouw huid gezondheid. Leer hiervoor ook dit blog.


🌱He Shou Wu: anti-aging, zeer voedend en zorgt voor voedingsstoffen voor gezonde spieren, huid en haar.

Deze plant staat bekend als de beste plant voor longevity, het stabiliseren van bloedsuiker spiegel, verlagen van stress en het aanvullen van tekorten. Wanneer jouw lichaam rustig en stabiel is, krijgt jouw immuunsysteem de mogelijkheid om "foutjes" te ontdekken en te helen.


🌱 Mariadistel: reinigt de lever van zware metalen en andere gifstoffen, ondersteunt de doorstroming van voedingsstoffen door het lichaam en brengt de hormonen in balans.


Mariadistel heeft veel voordelen voor de huid (ongeacht leeftijd of huidtype). Het is vooral effectief bij de behandeling van vette huid, puistjes en acne. Dit is vooral terug te leiden naar de antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen van Mariadistel. Het helpt de schadelijke effecten van vrije radicalen en toxines te bestrijden, die vroegtijdige huidveroudering kunnen veroorzaken.


🌱 Brandnetel: reinigt het lichaam van gifstoffen en bevordert een gezonde huid, een hoog energieniveau, mentale helderheid en meer.


Vanwege zijn voedende, diuretische en ontstekingsremmende eigenschappen is brandnetelthee een natuurlijke verfraaiing van huid en haar. Het is aangetoond dat het acne en eczeem verhelpt en dikker, glanzender haar en nieuwe haargroei stimuleert.


🌱 Horse tail: helpt collageen aan te maken voor een stralende huid, gezonde spieren en sterke botten

De voornaamste eigenschappen van Equisetum is dat het de huid strakker maakt.

Heermoes bevordert collageen, wat in wezen de basis is van een gezonde huid, zal de huid er strakker en steviger uitzien en aanvoelen. Het kan helpen de elastineproductie te verbeteren voor een huid die er soepeler en jeugdiger uitziet


Let op! De planten hebben veel meer eigenschappen dan hier staan genoteerd, hoewel dit relatief veiligere planten zijn, kan je deze zeker niet nemen in combinatie met medicatie (incl pijnstillers, antidepressiva of anticonceptie) of wanneer jij (bewust of onbewust) last hebt van onderliggende aandoeningen. Neem voor gebruik contact op met een arts of gezondheidsprofessional.

Comments


bottom of page