top of page

"Detoxen" voor energetische transities

In dit blog bespreken we de effecten van het cleansen van jouw fysieke lichaam om energetische transities te faciliteren. De laatste jaren is het collectief bewustzijn rondom energie in het algemeen enorm toe genomen. Dit geldt zowel voor individuele energetische processen als voor de invloed van de planeten op ons aardse leven.

Zoals ik ook in mijn post van gister al aangaf:

Er bestaat geen plant dat jouw process in een keer zo erg kan versnellen dat je een nieuw mens bent.

Zelfs bij erg sterke plant medicijnen als mushrooms of ayahuasca is de integratie tijd cruciaal voor het vormen van jouw nieuwe realiteit.


De grootste beperkende factoor op fysiek vlak zijn blokkades van energie stroom in jouw lichaam. Je kan dit zien aan overbelaste, onder en overactieve organen, maar ook aan bepaalde onder en over actieve chakra’s en meridianen.


Vanuit welke laag je ook jouw fysieke lichaam kijkt en op welke manier jij jouw gezondheid ook probeert te optimaliseren, uiteindelijk komt het allemaal op het zelfde neer: jouw lichaam in balans brengen door tekorten aan te vullen, overschotten afvoeren en alles goed laten stromen.


Deze drie aspecten moeten samenkomen om jouw gezondheid te optimaliseren.

  • te korten aanvullen

  • gifstoffen los laten

  • alles laten stromen (bloed in je aderen, energie in meridianen, ect)

Voor verschillende condities zijn verschillende methodes nodig, zo kan de een al helemaal opknappen bij een beetje extra ijzer, minder suiker en dagelijkse training en heeft de ander een panchakarma (de meest intense 28-daagse Ayurvedische cleanse) nodig.


Doordat individuele behoeftes zo ontzettend verschillen, ook al kunnen symptomen op het oog gelijk zijn, is het onmogelijk een concreet advies te geven in een artikel.

Ik focus daarom eerder op de organen die erg belangrijk zijn voor jouw energetische transities.


Belangrijkste organen


In principe zijn de schildklier, de lever, de geslachtsorganen en het maag-darm stelsel het meest belangrijk voor het behalen van optimale flow in jouw lichaam.

Voordat we hier verder in duiken is het belangrijk om te weten dat elk fysiek symptoom terug te leiden naar een tekort of teveel aan bepaalde micro nutriënten. Dit zijn vitamines, mineralen en spoorelementen.

Sterker nog bijna alle klachten die je ervaart zijn terug te leiden naar een disbalans in deze organen. Dat betekend niet direct dat de disbalans in deze organen de oorzaak van jouw probleem is!

Hier gaan de meeste holistische behandelaars helaas de fout in.


Neem bijvoorbeeld acne: deze huidaandoening is altijd terug te leiden naar een overproductie van androgene hormonen en vaak ook naar een niet optimaal darmflora. Als behandelaar kan je er dan dmv van leefstijl veranderingen en suppletie voor zorgen dat de hormonen en het darmflora weer in balans komen, je zal dan zien dat de acne verdwijnt.

Maar waar kwam de overproductie van androgene hormonen eigenlijk vandaan?

Als dit voorkomt uit een fysieke oorzaak zoals het gebruik van de koper spiraal of een dieet dat veel verstoorders zoals suiker, alchohol, ect bevat dan een aanpassing op fysiek vlak inderdaad een permanente oplossing bieden.


Maar, wat als het voortkomt uit een genetische belasting, jeugd trauma of andere energetische blokkade? Dat zou betekenen dat de acne direct terug komt op het moment dat je stopt met het slikken de supplementen en het volgen van het dieet.

Hu heb ik meer dan 1 lichaam?!

Door meer te focussen op de diepere betekenis van cleansen: namelijk het loslaten van alles dat overbodig is, gaan we voorbij het fysieke en komen we in de wondere wereld van energie dat zo hoog trilt dat het geen vaste vorm meer heeft. Dit maakt deze lichamen niet minder echt of aanwezig, want ondanks het feit dat ze niet tastbaar zijn, zijn deze lichamen wel degelijk van jou en wordt jij hierdoor beïnvloed.

In mijn werk focus ik primair op het fysieke lichaam, maar wel met als doel de verbinding en stroming tussen alle lichamen te vergemakkelijken.


Hiervoor is het van belang dat er zo weinig mogelijk stagnatie plaatsvindt ik al deze lichamen: energie moet bewegen, als het te lang stil staat zorgt dit uiteindelijk voor problemen. Omdat alles met elkaar in verbinding staat, hebben de problemen en stagnatie in de ene laag direct invloed op de andere.


Zo zorgen emotionele blokkades nagenoeg altijd voor fysieke klachten. Je kan jouw tastbare lichaam dan masseren en laten behandelen, maar de oorzaak van de klacht blijft.

Plant spirit

Hoewel ik de vrouwen die ik begeleid zeker levensstijl adviezen geef en eventueel door verwijs naar een therapeut die zich volledig richt op onze niet-tastbare lichamen werk ik ook altijd met planten.


Planten hebben zelf namelijk ook een spirit en kunnen jouw daarom helpen om bepaalde specifieke blokkades los te laten. Je kan het je letterlijk als een soort energetische stofzuiger voorstellen, de spirit van de plant komt jouw being binnen en jij geeft het energetisch toestemming om alles dat jij niet langer nodig hebt, weg te nemen.

HU, ik merk niks?!

Hoe succesvol dit process is, hangt af van de toepasbaarheid van de plant op de specifieke conditie.

Elke plant heeft zijn of haar eigen krachten en wanneer dit aansluit op wat het lichaam nodig heeft, kan dit het transitie process sterk versnellen. Ook hangt dit samen met de bereidheid van de persoon om zijn/ haar blokkades los te laten en alle consequenties hiervan te accepteren.

Als een persoon niet klaar is om de consequenties van het process om te gaan (denk hierbij aan wisselen van relaties, woonplaats, werk, interesses, inkomen ect) zal dit process niet of minder sterk plaats vinden.

Je weet nu hoe belangrijk cleansing kan zijn voor energetische transities en dat cleansen meer is dan een 3 daagse sap kuur. Het is je energetisch openstellen en bereid zijn alles te accepteren dat op jouw pad hoort. Pas dan kan de energie van de ene laag naar de andere stromen en kan jij volledig gebruik maken van jouw energie veld en de kracht en wijsheid die hierin verborgen ligt. 

Geschreven door

Evi Michelle Maalcke


Gecertificeerd specialist op het gebied van hormonen en herbal medicine.


Voor meer informatie of vragen kan je altijd terecht op


IG:

@evi.michelle

@feminandco


of stuur mij een mail op hi@evimichelle.com

Comments


bottom of page