top of page

Natuurlijke borstvergroting door kruiden

De laatste tijd komen er steeds meer verhalen van vrouwen naar buiten die ziek zijn geworden na het krijgen van borstimplantaten, waarbij ze een reeks van symptomen ervaren die bekend staan als "breast implant illness" (BII). Deze symptomen kunnen zijn:


 1. Vermoeidheid

 2. Hoofdpijn

 3. Spier- en gewrichtspijn

 4. Brain fog

 5. Auto-immuunreacties

 6. Borstpijn

 7. Huiduitslag

 8. Veranderingen in de menstruatiecyclus

 9. Angst en depressie

Toch zijn er vandaag de dag nog veel vrouwen bereid "het risico te nemen" en er toch vanuit gaan (of hopen) dat dit hen niet zal overkomen wanneer ze ervoor kiezen voor een borst vergroting.


Hoewel er natuurlijk de optie is om lichaamsvet te verplaatsen om zo een cupmaat of 2 aan te komen, is ook deze operatie niet zonder bijwerkingen, nadelen of gevaren.


Hoe mijn borsten per ongeluk van een B naar een E gingen

Zelf heb ik in het verleden per ongeluk mijn borsten 3 cupmaten vergroot met een kruid, Fenegriek, toen ik deze gebruikte om mijn borst gezondheid te verbeteren. Dit terwijl ik het kruid pas 2 a 3 maanden nam.

In all fairness was dit in mijn geval totaal niet gewenst, dus ben ik toen direct gestopt met het gebruik van dit kruid waarna mijn borsten over een periode van 2 jaar weer rustig zijn terug gegaan naar hun pre-kruid formaat.

Over welk kruid gaat dit?


Fenegriek is een kruid dat bekend staat om zijn vele voordelen voor de gezondheid, waaronder het bevorderen van de borstgroei bij vrouwen. Er zijn verschillende manieren waarop fenegriek kan helpen bij het vergroten van de borsten, waaronder:

 1. Oestrogeenproductie: Fenegriek bevat fyto-oestrogenen, die vergelijkbaar zijn met het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Het kan helpen bij het stimuleren van de oestrogeenproductie in het lichaam, wat kan bijdragen aan de borstgroei.

 2. Borstweefselontwikkeling: Fenegriek kan helpen bij het stimuleren van de ontwikkeling van borstweefsel en kan bijdragen aan het vergroten van de borsten.

 3. Vetweefseltoename: Fenegriek kan helpen bij het stimuleren van de opslag van vetweefsel in de borsten, wat kan bijdragen aan de borstgroei.

Het is belangrijk om op te merken dat de effecten van fenegriek op de borstgroei niet onmiddellijk optreden en dat regelmatig gebruik van fenegriek nodig kan zijn om resultaten te zien.


Hoe zet je Fenegriek in?

Er zijn verschillende manieren om fenegriek te gebruiken voor borstvergroting, waaronder het gebruik van fenegriek supplementen, fenegriek thee of het aanbrengen van fenegriek olie op de borsten.


Disclaimer:

Hoewel fenegriek kan helpen bij het vergroten van de borsten, is het geen garantie voor succes en is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Het is ook belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden door middel van een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging en voldoende slaap om een goede algehele gezondheid te bevorderen.


Fenegriek voor vrouwen die borstvoeding geven:

Fenegriek wordt traditioneel gebruikt om de melkproductie bij zogende moeders te stimuleren. Het wordt vaak aanbevolen als een natuurlijke remedie om de melkproductie te verhogen en kan worden gebruikt in de vorm van thee, capsules of tincturen.


Hoewel fenegriek over het algemeen als veilig wordt beschouwd bij gebruik tijdens de borstvoeding, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de aanbevolen dosering niet te overschrijden. Overmatig gebruik van fenegriek kan leiden tot een te hoge melkproductie, waardoor de baby moeite kan hebben met het bijhouden van de toename van de melkproductie en kan leiden tot verstopte melkkanalen of mastitis.ls je overweegt fenegriek te gebruiken tijdens de borstvoeding, overleg dan eerst met je arts of lactatiekundige om te bepalen of het geschikt voor je is en wat de aanbevolen dosering is. Zij kunnen je ook adviseren over andere natuurlijke remedies die veilig zijn om te gebruiken tijdens de borstvoeding om de melkproductie te stimuleren.


Over het algemeen kan fenegriek een nuttige aanvulling zijn op een gezonde voeding en levensstijl voor zogende moeders. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en de aanbevolen dosering niet te overschrijden om mogelijke bijwerkingen te voorkomen. Als je vragen of zorgen hebt over het gebruik van fenegriek tijdens de borstvoeding, neem dan contact op met een medische professional voordat je het gaat gebruiken.


Dosering en gebruik:

De aanbevolen dosering van fenegriek kan variëren afhankelijk van de vorm waarin het wordt ingenomen en het doel waarvoor het wordt gebruikt.


Voor het stimuleren van de melkproductie bij zogende moeders wordt bijvoorbeeld meestal aanbevolen om dagelijks ongeveer 2 gram fenegriek in te nemen of om 2-3 keer per dag een kopje fenegriek thee te drinken. Het is echter belangrijk om te onthouden dat de dosering kan variëren afhankelijk van de individuele situatie en dat het altijd het beste is om advies te vragen aan een deskundige voordat je fenegriek gaat gebruiken.


Bij gebruik als supplement voor algemene gezondheidsdoeleinden, wordt meestal aanbevolen om 2-5 gram fenegriek per dag in te nemen, verdeeld over meerdere doses. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende water drinkt bij het innemen van fenegriek, omdat het een sterk absorberende werking heeft en kan uitdrogen.


Bijwerkingen!

Hoewel fenegriek wordt beschouwd als een heel veilig kruid is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de aanbevolen dosering niet te overschrijden, omdat overmatig gebruik van fenegriek bijwerkingen kan veroorzaken, zoals maagklachten, diarree, misselijkheid en gasvorming. Als je vragen of zorgen hebt over de juiste dosering van fenegriek, neem dan contact op met een arts of voedingsdeskundige.


1 Comment


Zou Fenegriek ook bij mannen borstgroei stimuleren?

Ik heb nu cup AA, mijn borstjes zijn spontaan gegroeid. Waarschijnlijk is mijn hormonenspiegel spontaan gewijzigd. Maar ik voel mij goed er bij.

Ik draag zelf een Bhtje. Cup AA.

Graag zou ik cup A willen. Veel meer keuze bij de Bhtjes.

Zou Fenegriek hierbij kunnen helpen?

Bedankt voor jullie antwoord.

Like
bottom of page