top of page

Ben ik mezelf als ik anticonceptie gebruik?

We weten allemaal dat anticonceptie meer verandert dan “ alleen” je geslachtshormonen en daarmee voorkomt dat je zwanger wordt. Zo komt er steeds meer aandacht voor de paniekaanvallen , depressie, gewichtstoename die door de pil kunnen worden veroorzaakt. Toch wordt de waarheid over hoe het gebruik van anticonceptie jouw leven kan veranderen, niet vaak verteld. De pil - alle hormonale anticonceptie - veranderd jouw gevoel van realiteit heeft hierdoor vaak een negatieve invloed op de manier waarop jij jezelf en jouw leven beoordeeld.

Wat is realiteit?

Ik heb zojuist de grootse claim gemaakt dat jouw realiteit wordt beïnvloed door het gebruik van anticonceptie, om dit in zijn volledigheid te kunnen begrijpen zal ik in de rest van dit artikel in stapjes uitleggen hoe dit in jouw lichaam in zijn werk gaat. Wetenschappers hebben tot op heden geen feitelijk correct antwoord op “wat realiteit precies is”, maar ze zijn het er overeen dat jouw werkelijkheid als volgt kan worden uitleg: :de realiteit is gebaseerd op hoe jouw zintuigen jouw omgeving interpreteren en hoe jij de prikkels die je zintuigen je geven, beoordeelt. De werkelijkheid is dus letterlijk wat jij denkt dat het is. Dit is gemakkelijk te begrijpen als het gaat om factoren die objectief van aard zijn, neem het voorbeeld van een co-work space. Sommige mensen vinden een volle coffeeshop een inspirerende werkplek. Terwijl anderen de stemmen van de bezoekers en de muziek op de achtergrond als ontzettend stressvol ervaren. Beide meningen zijn ontstaan naar aanbieden van een interpretatie van de prikkels die de zintuigen hebben opgevangen. Dit zelfde principe geldt nogsteeds voor meer objectieve of feitelijke situaties zoals de keuze voor een baan, verhuizing, relatie, ect. Jij kan een baankans zien als gunstig of ongunstig voor jouw carrière, je kan het bedrag dat jou wordt geboden voor jouw auto accepteren of niet dit is allemaal afhankelijk van hoe jij jouw waarde en kansen inschat. Zelfs in een voor de buitenwereld overduidelijk foute situatie als een toxische relatie, kan de persoon in kwestie nog steeds het idee hebben dat het beter is om in deze relatie te blijven dan om zijn/haar partner te verlaten. Aangezien alles in onze wereld - de werkelijkheid - ter discussie staat, wordt wat jij als waarheid beschouwt, bepaald door hoe jij jouw omgeving beoordeeld.

Dit betekend dat alles wat je als echt waarneemt, wordt gevormd door: 1. Wat jij waarneemt Wat je zintuigen uit de omgeving halen, hoe sterk je reukvermogen is, hoe hard geluiden voor jou klinken, hoeveel prikkels jij aankunt, enz. 2. Hoe je beoordeelt wat je waarneemt Op basis van wat je waarneemt, analyseer en beoordeel je de situatie in je hoofd en op basis daarvan bepaal je of je een object leuk vindt, een persoon vertrouwt, een voorstel naleeft, ect ect. Gezien het feit dat anticonceptie zowel de manier waarop je je omgeving waarneemt als de manier waarop je ze beoordeeld verandert, is het duidelijk dat anticonceptie je realiteit verandert. Extra toelichting: zoals ik in andere blogs heb beschreven worden emoties beïnvloed en veranderd door het veranderen van jouw hormoon balans én anticonceptie zorgt voor een verstoring van de stressreactie waardoor jij constant in vecht-vlucht-bevries modus staat. Jouw persoonlijkheid Een gerenommeerde psycholoog ontdekte dat de anticonceptiepil de hersenen van een vrouw aanzienlijk kan beïnvloeden en haar persoonlijkheid kan veranderen. Dr. Sarah Hill, die ook blogs publiceerde op mijn platform feminandco.com, ontdekte dat hormoontherapie en anticonceptie invloed hebben op seks, aantrekkingskracht, stress, honger, eetpatronen, emotieregulatie, vriendschappen, agressie, stemming, leren en zoveel aspecten. Dit heeft een ongekende invloed op ons leven aangezien wij vaak de neiging hebben om onze identiteit aan de bovengenoemden aspecten koppelen en welke keuzes wij maken op basis van voeding, sex, vrienden ect. Hoe wij ons zelf beoordelen heeft enorme invloed op wat wij voor onszelf mogelijk achten en hoe wij ons leven overeenkomstig zullen inrichten.

Wie ben ik?

Wie we denken te zijn, wordt bepaald door vele factoren zoals genetica, opvoeding en omgeving aangezien het te lang duurt om in dit complexe onderwerp te duiken, ik zal kort uitleggen hoe we onze mening over onszelf vormen en daarmee bepalen wie we zijn en wat waartoe wij in staat zijn. Kortom: we beoordelen onszelf vaak op wie we denken te zijn in vergelijking met onze omgeving. Dit betekent dat iemand die goed is in sporten zich zekerder zal voelen in een sportschool dan iemand die nog nooit aan fitness heeft gedaan. Als je genoeg tijd doorbrengt in situaties waarin je de kans krijgt om uit te blinken, zul je je meer op je gemak voelen dan op een plek waar je je keer op keer “minder goed” lijkt te zijn dan je omgeving. Daarnaast vergroot het dichterbij een (zelfbepaald) doel komen ook het zelfvertrouwen en beïnvloedt het daardoor de perceptie die jij over jezelf hebt. Het is duidelijk dat gepest worden óf sterk gecomplementeerd worden beide invloed hebben op je gevoel van eigenwaarde. Zoals je misschien hebt gemerkt: alle hierboven genoemde factoren zijn eigenlijk objectief: ze worden bepaald door hoe je je omgeving, je prestaties, de mensen, ect beoordeelt. Combineer dit met de wetenschap dat anticonceptie: 1. De manier verandert waarop jij jouw omgeving waarneemt en 2. Jouw interne toestand veranderd, het geeft uw lichaam het idee dat het voortdurend wordt aangevallen. En het is opeens simpel om te zien hoe het gebruik van anticonceptie invloed heeft op hoe jij jezelf ziet en daarmee wie jij denkt te zijn. Waarom is dit erg? Het hebben van een veranderd zelfgevoel is van belang voor zowel je interne als je externe wereld, aangezien je geloof in wie je bent uiteindelijk jouw keuzes zal bepalen. De keuzes die jij maakt zullen uiteindelijk jouw leven creëren… Hoe nemen mensen beslissingen? "Beslissingen worden expliciet genomen wanneer men bewust overtuigingen en waarden combineert om een ​​handelwijze te kiezen." Dit betekent dat jouw zelf-bepaalde* doel in combinatie met hoe jij jouw huidige realiteit beoordeelt, bepalend is voor de acties die jij onderneemt. * doelen worden gecreëerd door wat jij belangrijk vindt, gecombineerd met wat jij realistisch acht. Anticonceptie kan dus ook invloed hebben op de doelen die jij stelt.

Samengevat, waar anticonceptie invloed op heeft:

• Wat je voor jezelf mogelijk acht Je perceptie van jezelf is veranderd, wat betekent dat je je capaciteiten onderschat zonder het zelfs maar te beseffen.

• Wat jij belangrijk vindt in de huidige situatie Gezien het feit dat je lichaam het gevoel heeft dat het constant wordt aangevallen, is wat je belangrijk vindt waarschijnlijkheid gebaseerd op de behoefte aan een soort van veiligheid. Dit kan sociaal, emotioneel, financieel, fysiek enz. zijn.

• Hoe jij verwacht dat de toekomst eruit zal zien Je wordt voor jouw gevoel constant aangevallen, dus de toekomst is waarschijnlijk pijnlijk, wat leidt tot een negatieve kijk op het leven, paniekaanvallen, depressie, enz. Nu is het niet nodig om in paniek te raken of te twijfelen aan elke keuze die je hebt gemaakt, aangezien sommige beslissingen duidelijk worden gemaakt uit intuïtie of uit pure liefde en verlangen, wat inhoudt dat de geest er niet bij betrokken was. Helaas worden in onze maatschappij de meeste keuzes gemaakt op basis van wat de mind wil, deze keuzes worden dus beïnvloed door veel verschillende factoren waaronder het gebruik van anticonceptie. Dit artikel is niet bedoeld als advies het is enkel en alleen geschreven om jouw perspectief te verbreden zodat jij voor jezelf een keuze kan maken die écht goed voelt.Comments


bottom of page